Red Bull vol vertrouwen op weg naar de Grand Prix van Australië!

ver4

Red Bull vol vertrouwen op weg naar de Grand Prix van Australië!

Het nieuwe formule 1 seizoen gaat nu echt bijna van start. De RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo hebben in Spanje al een beetje warm kunnen draaien. Maar wat zijn wij nu eigenlijk wijzer geworden na deze 2 testweken? Als je puur kijkt naar de resultaten dan lijkt het alsof Red Bull er weinig op vooruit gegaan is òf de concurrentie (en dan met name Ferrari) is er méér op vooruit gegaan.

“De RB13 was in Spanje nog erg kaal”.

Gelukkig zagen wij ook dat er nog veel ruimte is om te verbeteren. De RB13 was nog erg kaal en had nog geen aerodynamische oplossingen zoals extra flaps of vleugels. Volgens Helmut Marko zullen er voor de start van de Grand Prix van Australië nog diverse aanpassingen volgen. ‘Daar kun je wel op rekenen’, wij introduceren pas iets als wij zeker weten dat het werkt’.
Volgens ontwerper Adrian Newly start Red Bull meestal met een kale auto. Pas als Red Bull alle nodige informatie verzameld heeft over de basis, wordt de auto verder ontwikkeld. En dan komen er vanzelf nieuwe onderdelen bij. In de Red Bull fabriek worden alle onderdelen uitvoerig getest. Van de tekentafel, naar de windtunnel en dan naar de simulator.

RB13

 

Motorleverancier Renault is vol vertrouwen voor de komende races. De problemen worden vooral afgedaan als kinderziektes. Qua vermogen is het team er zichtbaar op vooruit gegaan. Als je kijkt naar de Speedtrap kan Red Bull zich nu meer mengen met Mercedes en Ferrari. Vorig jaar stonden de Renault aangedreven teams altijd onderaan op dit lijstje.

Vrijdag 24 maart zullen wij al een stukje wijzer zijn waar de RB13 van Max en Daniel zich bevinden in vergelijking met alle andere teams. Tot die tijd is het even afwachten en hopen dat Red Bull zich snel blijft ontwikkelen.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn