Max Verstappen sportman van het jaar 2016!

ver2

Max Verstappen sportman van het jaar 2016!

Het lijkt voor de formule 1 kenners niet zo speciaal, omdat zij het wellicht aan zagen komen. Max Verstappen is écht een klasse apart. Hij werd genomineerd voor de titel sportman van het jaar en zal deze prijs dan ook gaan winnen. Door Van Gerwen (top-darter) werd ook al gezegd dat Verstappen sportman van het jaar zal worden en dat het een ‘fenomeen’ is.

Zelf heeft Verstappen weinig oren naar het Sportgala 2016. “Ik heb daar helemaal niets mee. Sowieso zijn sportprestaties moeilijk met elkaar te vergelijken. Het zou bijvoorbeeld ook net zo goed darter Michael van Gerwen kunnen worden. Die heeft immers ook een goed jaar gehad. Als ik heel eerlijk ben, hoop ik dat ik niets win. De enige prijs die telt voor mij is de wereldtitel en verder hoef ik helemaal niets”, zegt de coureur van Red Bull Racing. Verstappen gaat bovendien komende maand genieten van een welverdiende vakantie. ,,Dus ik ben er waarschijnlijk niet eens.”

max-2Max Verstappen zegt gala’s vooral vermoeiend te vinden. “De erkenning is natuurlijk hartstikke leuk en dankbaar, maar door al die nominaties moet je ook weer overal naartoe. Terwijl het enige wat je echt wilt na zo’n lang intensief seizoen is rust.”

Naast Verstappen werden ook windsurder Dorian van Rijsselberghe en openwaterzwemmer Ferry Weertman genomineerd. Echter maken zij weinig kans in vergelijking met Mighty Max. Tom Dumoulin en Sven Kramer waren de andere genomineerde in het 5-tal. De verkiezing zal op 21 december 2016 te zien zijn in de live televisie uitzending vanaf 20.30 uur op NPO1.

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn