Max Verstappen pakt op Silverstone de 2e plaats af van Rosberg na tijdstraf

ver4

 

Max Verstappen pakt op Silverstone de 2e plaats af van Rosberg na tijdstraf

CnBinEgWcAAnkE4Max Verstappen heeft opnieuw een 2e plaats behaald in de Formule 1. De jonge rijders van Red Bull startte in de Grand Prix van Silverstone achter de beide Mercedessen vanaf een 3e plaats. Helaas vond de start na een fikse regenbui plaats vanachter de safety car, maar Max was goed bij de les en kon de afstand tot Rosberg beperken. Na 16 rondes kwam er zelfs een prachtige inhaalactie van Verstappen. Helaas kon Verstappen het niet volhouden tot het eind van de race en kwam daardoor als 3e over de finish. Maar omdat Nico Rosberg tijdens de race radio-informatie doorkreeg die niet toegestaan is, kreeg hij een tijdstraf van 10 seconden waardoor Max de Duitser na de race opnieuw voorbij ging. Ricciardo reed een “saaie” race en eindigde op een dikke tien seconden achter Verstappen als 4e.

Het is voor Verstappen al de derde podiumplaats in een Red Bull dit seizoen. Na de overwinning in Spanje en de 2e plaats in Oostenrijk is dit al de 3e maal dat hij zich bij de huldiging mag laten zien aan het racepubliek.

Inhaalactie van Verstappen op Rosberg

Reactie van Horner

Interview na de race met Verstappen

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn