Verstappen kijkt uit naar nieuw stratencircuit in Baku

ver2

Verstappen kijkt uit naar nieuw stratencicruit van Baku.

Komend weekend is de Grand Prix van Baku. Het is een stratencircuit van ruim 6 kilometer lang dat pas aangelegd is. De verhoudingen tussen alle teams zijn dus nog onbekend en niemand heeft nog enige data. De circuit kent in iedergeval een recht stuk van 2.2 kilometer.

Helmut Marko van Red Bull verwacht dan al een verlies van 1.2 seconden per ronde op dit stuk ten opzichten van Mercedes. “Dat is bijna onmogelijk om goed te maken ondanks dat we een uitstekende wagen hebben”. “Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel.” De verschillen met Ferrari zullen waarschijnlijk op hetzelfde niveau liggen volgens de grote baas van Red Bull Racing.

Ook ex wereldkampioen Lewis Hamilton is niet enthousiast over het stratencircuit. “Sommige stukken zijn erg breed en sommige stukken zijn heel erg smal, verder heb ik er nog weinig over te melden”. Ook Vettel noemt het circuit “spannend”, maar wil afwachten tot hij er zelf heeft gereden alvorens hij er een mening over wil en kan geven.

Max Verstappen kijkt wel uit naar de race in Baku. “Het is een snel stratencircuit waar iedereen vanaf 0 begint.” “De baan ziet er uitdagend uit om een goede setup te krijgen. Het heeft een extreem lang recht stuk voor een stratencircuit. Hierdoor wordt het moeilijk om je afstelling te bepalen, want normaal gesproken wil je maximale downforce op zo’n baan, maar door dit lange rechte stuk moet je naar een compromis zoeken”.

Foto’s en video’s van het nieuwe circuit:

Baku

Baku

Baku

Baku

https://pbs.twimg.com/media/Ck8NhnLXAAAW0Zq.jpg:large

Onze voorspelling voor de race: 1 Hamilton, 2 Rosberg, 3 Verstappen.

Denk jij het beter te weten? Speel dan mee Zweeler en klik op onderstaande foto en wie weet ga jij er vandoor met de jackpot!

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn