Verstappen overtuigd dat Red Bull opnieuw Ferrari zal verslaan.

ver7

Verstappen overtuigd dat Red Bull opnieuw Ferrari zal verslaan.

Max Verstappen is positief gestemd in de aanloop naar de Grand Prix van Canada. De Limburger is er van overtuigd dat Red Bull voor het 3e weekend op rij Ferrari zal gaan verslaan. Na de overwinning in Spanje kende Verstappen een tegenvallende race in Monaco. Maar de “race-pace” van zijn bolide was uitstekend. Zo rukte hij op van een laatste plaats naar plek 9 op een circuit waar je lastig kan inhalen. Daarnaast mag Verstappen in Montreal zijn nieuwe Tag Heuer motor uitgaan proberen. Ook Ricciardo toonde met zijn Red Bull al aan veel sterker te zijn dan de Ferrari’s in de laatste races.

“Wat betreft snelheid, liggen wij nog altijd voor op Red Bull” vertelde Vettel in de media. Ook zal Ferrari in Canada een update doorvoeren. Zo krijgen de Italianen een nieuwe turbo, waarmee ook de systemen die energie hergebruiken, beter moeten functioneren.

De update kost Ferrari 4 ‘tokens’, die motorfabrikanten kunnen inwisselen om een verbetering aan de motor door te voeren. Een eerdere update in Rusland kostte Ferrari al 3 tokens, waardoor de Italianen er nog maar 4 over hebben. Mercedes heeft nog 11 tokens en Red Bull met hun Renault nog 21.

Verstappen zelf heeft het podium komend weekend als doel. Ook Alart Kalf hoopt op dit scenario: “Ik verwacht Mercedes met Hamilton en Rosberg vooraan, maar punten en misschien een podium is voor Max Verstappen is zeker mogelijk.”

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn