Max Verstappen over de Grand Prix van Canada

ver6

 

Hoe verliep vorig jaar de Grand Prix van Canada?

Vorig jaar reed Max een anonieme Grand Prix van Canada. De Limburger vertrok vanaf een 19e plek naar een opgelopen gridstraf. Daarnaast kreeg Verstappen ook nog een tijdstraf van 10 seconden die hij bij zijn pitsstop moest aflossen. De start was prima aangezien hij hier 2 plekken won. Uiteindelijk kwam hij als 15e over de finish.

Dit jaar zal de race er heel anders gaan uitzien. Nu Max in een Red Bull rijdt en de smaak van de overwinning heeft geproefd zal hij gebrand zijn op een goed resultaat. Zeker omdat hij de nare Monaco smaak uit zijn mond wil wegspoelen. Voor Canada lijken alle steentjes weer op de juiste plaats te gaan vallen. Het eerste positieve feit voor Max is dat hij voor het eerst met de nieuwe Tag Heuer motor van Renault mag gaan rijden, waarmee Ricciardo al in Monaco reed. Max Verstappen is met deze motor naar eigen zeggen 0,5 seconden sneller per rondje.

“Podium is mijn doel”
Verstappen legt de lat voor komend weekend opnieuw hoog. “Het circuit in Montreal is bijzonder. Met trage bochten met weinig grip en lange rechte stukken. Daarnaast rijd je dicht langs de muren. De goede balans vinden is hier heel erg belangrijk”. “Mijn favoriete gedeelte is de hairpin voor het rechte stuk”.

Tijdschema voor de race. Let op: de laatst genoemde tijd is voor NL!

tijdschema

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn