Voorbeschouwing: F1 Grand Prix van Canada 2016

ver8

Voorbeschouwing: Grand Prix van Canada 2016

Zondag 12 juni is de Grand Prix van Canada in de Formule 1. Wij kijken alvast vooruit op de wedstrijd met een korte voorbeschouwing.

Na de overwinning van Hamilton in Monaco zit hij een goede flow. Zeker gezien het feit dat hij vorig seizoen ook in Canada won, zal hem veel vertrouwen geven. Rosberg daarentegen moet weer vertrouwen gaan winnen, na de teleurstelling dat hij zijn teamgenoot Hamilton in Monaco voor moest laten gaan. Nico Rosberg hoopt dan ook weer een overwinning bij te mogen schrijven na zijn winst op 1 mei in Rusland.
Daniel Ricciardo kende afgelopen 2x veel pech. In Spanje lieten zijn banden hem in de steek en in Monaco stonden de juiste banden niet voor hem klaar bij de pitsstop waardoor hij net achter Hamilton weer op de baan kwam en de zege voor zijn neus voorbij ging.

canadaMax Verstappen kende na zijn overstap naar Red Bull Racing een grandioze start door in Spanje geschiedenis te schrijven in de Formule 1. Echter volgende na dit succesweekend een teleurstellend weekend in zijn woonplaats Monaco. Verstappen kwam dit weekend 3 maal in aanraking met de vangrail en kon punten vergeten, ondanks zijn waanzinnige inhaalacties op dit stratencircuit. In Canada zal hij dan ook gebrand zijn op goed resultaat. Uitrijden lijkt het belangrijkste divies voor de Nederlander. Hij mag in Canada ook eindelijk gebruik maken van de nieuwste motor van Renault, waardoor hij meer topsnelheid zal krijgen die op dit circuit goed van pas zal komen. Ferrari snakt inmiddels ook naar een zege. De coureurs van Maurizio Arrivabene kwamen dit jaar niet hoger dan een 2e plaats voor Raikkonen in Spanje en een 2e plaats voor Vettel in China.

Benieuwd hoe de race vorig jaar verliep? Bekijk hier de hele race terug:

De volledige uitslag van vorig jaar:

uitslag

 

Help ons en deel dit bericht :Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedIn